miercuri, octombrie 10

FALL TIME, COZY TIME TAG      Sunt o mare iubitoare de tag-uri, pentru că, pe de o parte, au darul de a mă scoate din zona mea de confort, iar, pe de altă parte, îmi oferă acea doză de amuzament și de liniște necesare pentru a fi bine-dispusă întreaga zi. Nu am mai făcut de foarte mult timp unul (mult prea mult dacă stau să mă gândesc bine), dar e vremea să remediez această situație, iar cel oferit de Ana de la A Drop of Inspiration este minunat, mai cu seamă că are în prim plan perioada în care ne aflăm.
        Iubesc toamna, mi se pare cadoul cel mai frumos pe care natura ar putea să ni-l ofere, căci există în acest anotimp o întreagă simfonie și o feerie de culori, care nu au cum să nu miște orice suflet. Orice are legătură cu ea ajunge să îmi placă și la fel s-a întâmplat și cu cerințele acestui tag inspirat, la care mi-ar plăcea extrem de tare să aflu și răspunsurile voastre.

Frunze care trosnesc sub picior: lumea este plină de culoare – Alege o carte care are roșu/portocaliu/galben pe copertă


     Încă nu am citit cartea din imagine, însă urmează în viitorul foarte apropiat. Mi se pare că are așa, un aspect tomnatic, iar titlul are o atât de multă poezie în el încât sunt extrem de curioasă dacă și textul în sine păstrează aceeași notă.

Pulover confortabil: în sfârșit este destul de răcoare să porți haine călduroase - Ce carte îți dă un sentiment de căldură?


      Nu știu dacă toate cărțile lui Kristin Hannah îți conferă acea senzație de bine, de confortabil și de orice e posibil, însă „Dincolo de tăcere” o face din plin. Este o carte despre miracole și puterea iubirii, iar plasarea acțiunii în preajma sărbătorilor de iarnă îți face sufletul să fie inundat de cea mai pură formă de căldură.

Furtună de toamnă: vântul urlă și ploaia lovește – Alege cartea sau genul literar pe care le-ai citi într-o zi furtunoasă


      Într-o zi friguroasă, cred că m-aș îndrepta spre proza scurtă, spre acele povești cu iz de basm, iar dacă acțiunea se desfășoară în spațiul autohton cu atât mai bine. Mi-a plăcut „Sinuciderea Ielelor” și mi-ar plăcea să descopăr și alte povești ale zânei Ana Mănescu. Cu siguranță, ar avea darul de a mă face să uit de vremea de afară.

 Aer răcoros, proaspăt: Care este cel mai tare personaj cu care ai vrea să faci schimb?


     Această cerință nu este deloc ușoară și, recunosc, îmi este foarte greu să aleg. Mi-aș dori să fiu în pielea multor personaje, empatizez, de regulă, cu caracterele prezente în cărți, mai ales dacă acestea sunt scrise într-o manieră extrem de vie și de credibilă. După îndelungi deliberări, am ales să schimb puțin locul cu Darielle, personajul Danielei Zecca din „Istoria romanțată a unui safari”. Nici măcar nu este numele ei real, însă mi-ar plăcea să mă pierd în lume fără ca oamenii să știe cu adevărat cine sunt, să mă las pradă trăirilor, sentimentelor, emoțiilor, pe care să le exploatez la maximum. Îmi imaginez deja Marocul descris în carte, cu al său Magreb și cu mireasma feerică a florilor de portocal. Văd voaluri și rochii de mătase, palmieri și întreg exotismul acelei lumi, cu bazaruri colorate și iubiri secrete.

Cidru fierbinte de mere: Ce carte mai puțin promovată ai vrea să vezi că devine noul roman pe val?


      Aici nu îmi este deloc greu să răspund și cred că mulți sunt cei care îmi cunosc această dorință tainică: „Până la sfârșitul timpului” de Raluca Alina Iorga. Este o carte care merită din plin atenția noastră, mai ales că îmbină elementul istoric cu ficțiunea și are un stil sadovenian, în care magicul și supranaturalul își fac din plin simțite prezența. 

Haine, eșarfe și mitene: vremea s-a răcit și e timpul să ne acoperim – Care este coperta care te face să te simți prost să o expui în public?

     Nu cred că am astfel de cărți în bibliotecă, oricum, nu îmi vine nimic în minte. Când vine vorba de cărți, nu cred că ar putea fi ceva rușinos, până la urmă, este vorba despre artă. Atât timp cât citim, de ce să ne simțim prost că expunem în public?! Principalul este să citim, indiferent de cum arată coperta... conținutul este esențial :)

Condimente pe dovleac: Care este mâncarea ta preferată de toamnă?

     Plăcinta de mere făcută de mama mea. Este atât de delicioasă încât te lingi pe degete.

Foc de tabără plăcut: împrăștie căldura! – Cui îi dai tag?

      Tag-ul poate fi preluat de oricine, atât timp cât se precizează sursa, iar dacă trebuie neapărat să nominalizez pe cineva, atunci aș zice Adriana de la Prefață de carte/ și Laura de la Depre cărți și alte arte.

16 comentarii:

 1. frumoasa postare, am zambit placut!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc mult ca l-ai preluat si l-ai dat mai departe! Imi plac foarte mult raspunsurile, iar coperta in culori de toamna ma tenteaza sa citesc cartea! De fapt, toate sunt tentante! <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îti mulțumesc pentru provocare, mi-a plăcut la nebunie! <3 Am cartea de cel puțin un an în bibliotecă, ar fi cazul să o și citesc :)

   Ștergere
 3. Ce tag dragut! Imi plac raspunsurile tale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îți mulțumesc! <3 Dacă nu ești provocată deja, te provoc să răspunzi :)

   Ștergere
 4. Si mie mi-a plăcut tagul! Interesante alegerile tale!

  RăspundețiȘtergere
 5. Frumoase raspunsuri! Doua dintre cărțile mentionate le am și eumpe lista de dorinte �� .

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte frumoase și interesante alegeri! Felicitări! <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îți mulțumesc! <3 Am parcurs cu drag și răspunsurile tale la acest tag. <3

   Ștergere
 7. Am citit doar cartea semnată de Kristin Hannah. Ajungem vreodată să recuperăm? :) Atâtea cărți faine!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu știu, la mine lista se mărește în mod constant, zi de zi :D Nu știu dacă îmi ajunge o viața...

   Ștergere


Prin comentarea la această postare sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dvs. pe acest site web. Asta înseamnă stocarea adreselor de e-mail, care vor fi folosite doar în cazul în care optați pentru abonarea la newsletter sau la comentarii. De asemenea, sunteți de acord cu termenii și condițiile existente pe site.

Vizitatorii blogului


website hit counter