miercuri, aprilie 4

CE AM CITIT ÎN LUNA MARTIE     În luna martie, am citit un număr decent de cărți aș spune eu, nu la fel de mult ca luna trecută, dar eu sunt mulțumită, pentru că am descoperit titluri bune și noi autori de la care vreau să caut mai multe titluri. Am citit zece cărți, toate punându-și amprenta asupra mea.


     Am început luna cu această minunăție de carte scrisă de Isabel Allende, prima întâlnire cu această autoare, dar sigur nu va fi și ultima. Mi-a plăcut foarte tare stilul ei de scriere, comicul de situație care face ca toate acele povești încărcate de tristețe și de emoții să fie puțin mai dulci. 


     Am continuat cu Sunt aici, un roman pe care mi-am dorit foarte tare să îl citesc, dar care m-a și dezamăgit destul de tare. Nu mă înțelegeți greșit, nu este o carte rea, dar nu a fost exact așa cum  mă așteptam eu să fie.


     Minunata familie Marvel este o feerie de carte, care îmbină în mod excepțional forța vizualului cu cea a cuvântului scris. Povestea adusă în fața noastră de către autor este una care își lasă amprenta asupra persoanei și ne determină să ne punem anumite întrebări cu privire la propriile vieți. A fost o carte un pic atipică față de ceea ce citesc de obicei, dar mi-a plăcut la nebunie.


     Mi-am dorit Grădina cu fluturi încă de când am auzit despre ea. Are acea copertă cu fluturi și am crezut că va fi o poveste romantică. Nu a fost deloc vorba de așa ceva, ci este un thriller de excepție, care te ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.


     De la Cosmina Posedaru nu cred că am ratat vreo carte, iubesc stilul ei și curajul de a scrie cu totul alt gen de carte față de ceea ce se scrie la noi de obicei. De aceea, când a apărut Pierdut în purgatoriu a trebuit să am romanul. M-a surprins extrem de plăcut prin subiectul abordat.


     În mod normal, nu aș fi citit Echinox, însă a fost provocare. Autorul nu este foarte cunoscut în mediul online și cred că i se face o mare nedreptate. Scrie minunat, îmbinând istoria cu misterul. A fost clar o carte pentru sufletul meu.


    M-am reîntors la o mare dragoste: Mircea Eliade. Am recitit Nuntă în cer și am regăsit un clasic pe care mulți ar trebui să îl citească. Îmi doresc să citesc mai mulți clasici, pentru că simt că i-am abandonat puțin.     Trezirea leilor este un roman pe care mi l-am dorit extrem de tare și care m-a surprins prin forța introspecției. Bine, am avut diverse certuri mentale cu personajul principal, dar povestea în sine mi-a plăcut.


   Belgravia este un salt în timp, o întoarcere în perioada crinolinelor și a intrigilor existente în cadrul familiilor aristocrate.


    Ziua când au dispărut porumbeii este o ficțiune istorică. Are un stil mai greoi, dar, odată ce ajungi să cunoști poveștile celor trei personaje principale, ajunge să te cuprindă cu magia ei.

     Cartea lunii martie este „Grădina cu fluturi”. Este un thriller extrem de captivant, cu un subiect dur, care te face să te întrebi până unde pot merge unele persoane și cât de tare pot chinui alți oameni pentru a își atinge scopurile. 

12 comentarii:

 1. Minunata lista, felicitari! Inca nu am citit nimic de aici, dar sunt cateva tentante.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc! <3 Luna asta chiar mi-a fost greu să aleg, mai toate mi-au plăcut foarte tare...

   Ștergere
 2. Interesante titluri. Am trecut cartea lunii pe lista de dorințe.

  RăspundețiȘtergere
 3. Anca Rucareanu5 aprilie 2018, 07:27

  Super cărți ai avut! Am citit doar 3 dintre elevi sunt fericita că am Gradina cu fluturi. Abia aștept să o citesc!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Au fost diverse și asta m-a bucurat. Sunt curioasă cum ți se va părea „Grădina cu fluturi”. 💝

   Ștergere
 4. Foarte frumoasa ai diversa lista! Felicitari si cat mai multe lecturi frumoase in aprilie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc din suflet! Asemeni îți doresc, o lună minunată cu lecturi dragi! 💝

   Ștergere
 5. "Dincolo de iarna" si "Belgravia" sunt si pe lista mea. Frumoase lecturi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Au fost, într-adevăr. 💝 Mie cele două foarte tare mi-au plăcut, abia aștept să văd cum ți se vor părea...

   Ștergere
 6. In urma cu multi ani m-a incantat si pe mine ,,Nunta in cer", la fel cum au facut-o multe romane de-ale lui Eliade.

  (Numele pe Facebook: Di Tout)

  RăspundețiȘtergere


Prin comentarea la această postare sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dvs. pe acest site web. Asta înseamnă stocarea adreselor de e-mail, care vor fi folosite doar în cazul în care optați pentru abonarea la newsletter sau la comentarii. De asemenea, sunteți de acord cu termenii și condițiile existente pe site.

Vizitatorii blogului


website hit counter