miercuri, decembrie 13

NIEVES F. JOY: SUFLET DEZROBIT (PARADOXUL IUBIRII #2) - PRE-RECENZIE„Suntem doi visători, iubito,
Care rătăcim printre stele,
Tu eşti ca o regină
Cum e luna printre ele.

Suntem, iubito, doi fulgi de nea,
Care cad din cer
Şi se topesc în palma ta,
Ca într-un vis efemer.

Suntem două frunze purtate de vânt,
Şi dragostea noastră
E un sfânt legământ,
Ca dintre cer şi pământ.

Suntem două flori ce înfloresc
Sub acelaşi soare,
Sunt un visător, iubito, eşti o visătoare
În lume asta atât de mică şi atât de mare.”

Vladimir Potlog


 Am citit de curând „Suflet rebel” de Nieves F. Joy și am crezut că este romanul meu preferat, pentru că are atât de multe elemente pe care le aștept de la un roman bine scris: o poveste de iubire pură, creată pe cicatricile lăsate de o relație abuzivă, o femeie extrem de puternică drept personaj central, suspans, acțiune, adrenalină și multă ironie fină și umor. Eram ferm convinsă că știu la ce să mă aștept de la un nou volum al seriei „Paradoxul iubirii” și că nimic altceva nu mă mai poate surprinde. De aceea, m-am așezat comod într-o seară în fotoliul meu de lângă sobă, am deschis cel de al doilea volum al seriei - „Suflet dezrobit”, convinsă fiind că voi citi câteva pagini, unul sau două capitole maxim, pentru a mă destinde după o zi obositoare și apoi gata, la somn cu mine... Eh! Credeți că am mai putut dormi apoi sau închide paginile romanului?! Acțiunea pusă în scenă este atât de alertă, imaginile se derulează prin fața noastră cu o atât de mare repeziciune, întâmplările prezentate se precipită, adrenalina atinge cote alarmante și, când să zici gata, acum CHIAR că nimic nu mă mai poate surprinde, apare un element nou, care te trântește efectiv la pământ și te face să te întrebi ce va urma, încât nu ai cum să mai lași cartea din mână. Pe tot parcursul citirii ei, am stat cu sufletul la gură, așteptând să văd ce anume a mai pregătit autoarea, ce surpriză va mai apărea pe parcurs, ce se va mai întâmpla cu personajele pe care le-am îndrăgit deja, devenind părți dinlăuntrul ființei mele, căci primim puțin câte puțin din ingredientele unei povești absolut magice, asemeni acelei picături chinezești, încât nu poți altfel decât să lași deoparte și somn, și mâncare și să devorezi fiecare pagină în parte până la final.


***********

     „Suflet dezrobit” este un roman care mi-a plăcut încă și mai mult decât „Suflet rebel”. Este acel tip de carte care îți face sufletul să tresalte odată cu fiecare nou rând citit, te înalță până în cele mai mărețe sfere alături de personajele dragi pe care le regăsești la fel de puternice, pentru ca, în clipa imediat următoare, să te coboare în infernul celor mai cumplite deziluzii și deznădejdi. Întreg volumul este asemeni unui carusel din parcul de distracții, care te determină să urmezi exact traiectoria impusă de creatoarea sa, nelăsându-te nici măcar un minut să răsufli ușurat că, în sfârșit, situația s-a remediat și a devenit favorabilă protagoniștilor.
      Foarte multe detalii nu pot să vă dau, pentru că efectiv vă voi strica plăcerea lecturii și am impresia că, indiferent ce aș putea eu să vă spun, este un fel de spoiler. Voi încerca să vă ofer în linii mari câteva detalii ale romanului, astfel încât să vă puteți face o primă idee. 
       La finalul volumului întâi, o lăsam pe Raisa în mâinile răpitorilor săi, care deciseseră să o transforme în prizoniera lor. Rămăsesem cu gândul la ea și la ceea ce putea să i se întâmple... Nu mă așteptasem deloc la traiectoria pe care o urmează personajele în acest al doilea volum, iar prima impresie care mi-a venit în minte a fost aceea că oamenii nu se încadrează în totdeauna doar în tiparul omului bun sau în cel al răului absolut, ci au lumini si umbre, căderi și urcări.
      Rashid, arabul influent care o răpise pe Raisa din cauza datoriilor soțului său, îi oferă acesteia posibilitatea de a alege ceea ce dorește: să fie în continuare prizoniera sa sau să devină iubita lui, să îi fie alături, el urmând să o ajute să obțină divorțul de cel care o umilise și o transformase într-o umbră lipsită de orice fel de voință proprie. Raisa face o alegere care o conduce spre propria nefericire, dar înțelege că nu mai are nimic de pierdut și alege fericirea celor din jur, pe care o plasează deasupra propriilor dorințe. Pusă în situația de a fi alături de Rashid, ea pierde șansa de a își construi un viitor alături de Race, bărbatul care i-a cucerit inima. Însă, cu toate că încearcă din răsputeri să stea departe de acesta și să îi dea o șansă celui care i-a fost sprijin în cele mai grele momente ale vieții, sufletul i se întoarce mereu spre cel care i-a cucerit în mod iremediabil inima și, efectiv, nu poate sta departe de Race Cooper. Cu toate acestea, anumite comportamente ale acestuia o determină pe Raisa să se întoarcă spre trecutul ei, să se analizeze și să încerce să ia propriile decizii, să fie din nou independentă și pe picioarele ei, chiar dacă acest lucru ar putea însemna să rămână fără cel iubit aproape. Are de luptat cu ea însăși, cu umbrele trecutului ei și chiar cu noile pericole care se ivesc după colț, căci, exact când se aștepta mai puțin, trecutul ei reînvie în cel mai dur și trist mod cu putință, aruncându-i pe ea și pe cei dragi ei în ghearele disperării.
     La rândul său, Race este cuprins de propriii demoni, care revin în mod obsesiv din trecutul său. Acest lucru îl determină să acționeze destul de violent în anumite momente cheie, când poate ar fi trebuit să se așeze și să discute totul cu cea care îi este stăpână a inimii. Toate acestea îl pot conduce la pierderea a tot ceea ce dorea și iubea mai mult: a Raisei, fapt ce îl determină să plece într-o călătorie care să îl schimbe, care să îl facă să privească totul în față, astfel încât să fie bărbatul demn de cea pe care o consideră cea mai pură persoană.
      Mai multe nu pot să vă dezvălui, doar atât vă spun: trebuie să fiți pregătiți sufletește și mental, căci apar personaje noi, pe care sunt sigură că le veți iubi cu tot sufletul, apar răsturnări spectaculoase de situație, noi povești care trebuie descoperite și, nu în ultimul rând, un potpuriu de trăiri și emoții.     V-am spus deja că iubesc acest roman, care mi-a creat atât de multe și de felurite stări. Mi-a plăcut modul în care evoluează Raisa, modul în care aceasta trebuie să uite totul pentru a se regăsi pe sine (veți înțelege doar citind romanul), cea puternică și plină de determinare, capabilă să o ia de la capăt și de a crea numai lucruri minunate. Este acel moment de cotitură care fie te aruncă în ghearele disperării, fie te face să continui cu încredere în forțele proprii. Descoperim o Raisa capabilă să facă extrem de multe lucruri, care se descoperă și pare că iese la suprafață pentru a străluci asemeni fluturelui prins în coconul său care, la final, își schimbă cu totul modul de a fi...
      Race este același bărbat puternic, dar am avut unele răfuieli imaginare cu el, recunosc, pentru că are momentele sale de slăbiciune și pentru că face lucrurile într-un mod așa de puțin gândit... Uită să comunice cu cea pe care o iubește și trăiește cu anumite iluzii, care îl pot face să piardă tot ceea ce îi este mai drag pe lume. Se teme de condiția sa, de participant la curse, considerând că, din punct de vedere material, nu poate concura cu Rashid. Acționează pur și simplu impulsiv în multe situații și, chiar dacă regretă mai apoi, tot mi-ar fi plăcut să se afle puțin în fața mea pentru a îi oferi anumite lecții... Bine că își spală păcatele spre finalul romanului, printr-un comportament absolut ireproșabil, că altfel nu îl vedeam chiar bine :) 
    Personajele noi, Rashid, Ayse, Abdul, plus încă două surpriză despre care chiar nu pot să vă spun, mi-au ajuns la suflet și am reușit să le înțeleg și să le iubesc, mai ales că sunt persoanele de sprijin ale Raisei, acei oameni pe care te poți baza oricând. 
         Pregătiți-vă de un final incendiar, un final asemeni unui vis, unei punți magice care vă va transfera într-o cu totul altă lume. Pe mine m-a emoționat până la lacrimi, recunosc acest lucru. 
         De surprize peste surprize veți avea parte în acest nou volum al seriei „Paradoxul iubirii”. Abia aștept să văd ce anume ne-a pregătit autoarea pentru volumele viitoare, ce povești încântătoare. Și da, acesta este efectul stilului lui Nieves F. Joy: te face să nu te mulțumești cu puțin, să vrei mai mult, și mai mult, să guști și mai mult din ceea ce scrie ea cu atâta măiestrie. 
        Dacă eu nu am reușit să vă conving să citiți romanul cât mai repede, cel mai probabil o va face coperta, care este absolut minunată și vorbește de la sine. 

     Dacă doriți să achiziționați romanul, o puteți face accesând link-ul. Cartea este deja gata pentru precomandă, cu o reducere de 15% și cu un termen de livrare începând cu data de 19 decembrie 2017.

11 comentarii:

 1. Abia aștept sa o citesc si eu! Chiar sunt curioasa ce se mai întâmpla cu cei doi eroi ai noștri! Faina recenzia, ispititoare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc mult! <3 O să ai muuulte surprize, Geo, și mai multă adrenalină decât la primul volum...

   Ștergere
 2. Cat de captivanta pare! Felicitari pentru recenzia frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe mine cu siguranță ai reusit sa ma convingi, felicitări! se vede ca ti-a placut mult. Sper sa o citesc si eu curand, e mai greu pentru ca nu sunt in tara... dar cu siguranță la anul o voi citi

   Ștergere
  2. Mulțumesc mult! 💚 Sper să îți placă și ție la fel de tare...

   Ștergere
 3. Daca coperta si titlul ne indeamna sa nu ratam acest volum, cu siguranta dupa aceasta recenzie abia astept sa primesc cartea. Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 4. Îți mulțumesc încă o dată pentru sensibilitatea cu care ai redat trăirile Raisei. ❤
  Te cuprind, om frumos!��

  RăspundețiȘtergere
 5. Cand prind ocazia, mai deschid recenzia si o mai citesc odata. Am aceeasi stare ca si prima oara. Ma trec fiorii si mi se accelereaza respiratia. Multumesc, suflet cald! Stiu cu certitudine ca Raisa si-a castigat un prieten minunat. Te cuprind!

  RăspundețiȘtergere


Prin comentarea la această postare sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dvs. pe acest site web. Asta înseamnă stocarea adreselor de e-mail, care vor fi folosite doar în cazul în care optați pentru abonarea la newsletter sau la comentarii. De asemenea, sunteți de acord cu termenii și condițiile existente pe site.

Vizitatorii blogului


website hit counter