sâmbătă, decembrie 3

RODICA MIJAICHE: „SECRETE”

Oamenii au tot timpul tendința de a se întreba ce le rezervă viitorul. Destinele lor se pot schimba într-o clipită. Doresc să supraviețuiască și fac tot ce pot pentru a reuși. Dar, foarte puțini dintre aceștia rămân cu capul sus până la final.

    Zilele care tocmai au trecut m-am afundat cu totul în „Secretele” Rodicăi Mijaiche, un roman care mi-a ținut fiecare simț treaz și care m-a făcut să nu vreau să îl las din mână deloc, pentru că acțiunea m-a ținut cu sufletul la gură, iar poveștile prezentate au format o întreagă feerie, lăsând speranța că orice s-ar întâmpla, iubirea are puterea de a învinge totul și de a trece peste orice.  Este una dintre acele cărți care te face să reflectezi mult timp după ce ai închis ultima filă a acesteia.
      Romanul împletește cu măiestrie trei povești de dragoste, fiecare dintre acestea fiind supuse testului timpului, căruia reușesc să îi supraviețuiască, în ciuda tuturor secretelor sau a cuvintelor nerostite la timpul lor,  a orgoliilor și a rănilor produse de cuvântul nespus și a neputinței de a împărtăși totul cu persoana iubită. Acesta este fundalul care stă la baza cărții, însă, tot calmul și feeria sunt date peste cap de acțiunile unor persoane cu patalogii deviante, care fac obsesii față de unele personaje și încearcă prin orice mijloace să ajungă în viața acestora, călcând peste orice și peste oricine doar pentru a își putea îndeplini scopurile supreme. Astfel, „Secrete” de Rodica Mijaiche nu este doar un roman de dragoste, ci, pe deasupra, și un thriller, care te face să te întrebi ce anume va urma, cum anume se vor sfârși toate și câți vor plăti pentru nebunia unora. Recunosc, autoarea m-a surprins, aveam așteptări mari, doar îi iubesc stilul încă de la „Anotimpul iubirii”, dar „Secrete” este diferit de orice mi-aș fi putut eu imagina, mi-a întrecut toate așteptările care, da, erau mari.

 🎀🎀🎀

     Romanul cuprinde poveștile de dragoste a trei cupluri: Marina și Sebastian, Alexa și Albert, Lindsey și Lucas. Primele două povești se petrec în prezent, când cele patru personaje încearcă să schimbe destinul trist și să se contopească în persoana iubită, devenind unul, simțindu-se confortabil alături de aceasta și protejați. Cea de a treia poveste de iubire ne este dezvăluită prin tehnica inserției, fiindu-ne dezvăluite doar prin intermediul unor epistole și doar din perspectiva feminină, aceea a lui Lindsey, care a trăit adevărate drame, ce i-au transformat total și ireversibil viața. Povestea ei se desfășoară pe fundalul celui de al Doilea Război Mondial, când lucrurile erau deja cumplit de grele prin prisma neajunsurilor și a bombardamentelor, dar care erau mult îngreunate de rigorile și cutumele sociale, care cereau ca femeia să fie într-un anume fel. Lindsey iubește foarte tare un bărbat, Lucas, absent din cauza războiului, în cadrul căruia el lupta pe front. Unele zvonuri o fac să creadă că între ei doi nu mai poate exista nici un fel de viitor, fapt pentru care Lindsey îi dă surorii ei rodul iubirii lor, un fiu, pe care nu îl va mai putea vedea niciodată.
     Toate acestea le află Alexa și Marina prin intermediul unor scrisori primite de la proprietarul unui tablou pe care ele trebuie să îl restaureze. Cele două sunt prietene bune, asemenea unor surori, fiindu-și sprijin reciproc în momentele grele. Alexa, lipsită de dragoste încă din copilărie, încearcă să își umple acel gol alegând mereu bărbați nepotriviți, care nu o respectă și care devin violenți. Albert, colegul celor două, încearcă să îi aline toate rănile Alexei, dar se lovește de sentimentul de vinovăție al Alexei și de sentimentul ei de inferioritate, considerând că nu este suficient de bună pentru el.
     Marina, la rândul ei, este singură, pentru că persoana pe care o iubise cel mai mult în trecut, Sebastian, o înșelase (sau cel puțin așa crede ea). Acum, încearcă să se refugieze total în muncă, pentru a nu mai fi pusă în situația de a suferi din cauza iubirii. Însă, un eveniment extraordinar de trist îl readuce pe Sebi în viața ei. Unul dintre bărbații aleși de Alexa, Mihnea, face o obsesie pentru Marina. El consideră că toate femeile nu sunt bune de nimic, însă superioritatea Marinei îl determină să o dorească. De aici, pornesc o mulțime de alte acțiuni, iar Sebastian va fi cel desemnat să o protejeze. Mihnea este un caz patologic, care trece peste oricine și peste orice, pentru care viața umană, alta decât cea proprie, nu înseamnă nimic, iar obsesia pentru Marina îl face să devină un vânător, angrenând în planurile sale oameni din cele mai urâte zone ale societății, totul pentru a își putea captura prada mult dorită. 

  🎀🎀🎀

Pentru a afla dacă Marina scapă sau nu cu bine din brațele lui Mihnea, dacă Sebastian reușește să o recucerească pe Marina, dacă Albert reușește să o facă pe Alexa să îl iubească și să aibă încredere în el, vă invit să citiți romanul.

2 comentarii:


Prin comentarea la această postare sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dvs. pe acest site web. Asta înseamnă stocarea adreselor de e-mail, care vor fi folosite doar în cazul în care optați pentru abonarea la newsletter sau la comentarii. De asemenea, sunteți de acord cu termenii și condițiile existente pe site.

Vizitatorii blogului


website hit counter